In debat, Forum voor Rechts heeft gelijk!

Patricia Pol, krijgt tijdens het debat voor de gemeenteraadsverkiezingen gelijk.

Oprichtster en Fractievoorzitter van Forum voor Rechts, Patricia Pol, krijgt tijdens het debat voor de gemeenteraadsverkiezingen gelijk dat de Almelose politiek een mannenbolwerk is!

“Toekomstig Almelo’s college: vrouwen welkom!

ALMELO – Hoe moet het nieuwe Almelose college van B en W eruitzien? Daar ging het deze week over in het tweede Almelose verkiezingsdebat. Opmerkelijk: de luide roep om meer vrouwen in het stadsbestuur. 

Patricia Pol van Forum voor Rechts haalde er een bekend landelijk nieuwsbulletin mee. Haar kandidatenlijst met alleen vrouwen viel op bij de redactie van Hart van Nederland. Ze kreeg zendtijd op SBS6. Kennelijk heeft de politieke eenling in de Almelose gemeenteraad toch een punt met haar kandidatenlijst. Aan de forumtafel bij het verkiezingsdebat kreeg ze ook steun voor haar lobby voor vrouwen.

Het was een ludiek moment in het politieke theater, georganiseerd door Tubantia, AAVisie en de bibliotheek. 

Er werd een foto getoond van het huidige college op de trappen van het stadhuis. De vraag was eenvoudig: wat valt u op? De deelnemers aan dit debat kwamen tot een eensgezind antwoord: het zijn allemaal mannen. De tijd lijkt rijp om daar iets aan te doen.

Kwaliteiten van vrouwen

SP-lijsttrekker Frits Akse pleitte zelfs voor drie vrouwen in het college: „Vrouwen pakken bepaalde zaken soms op een andere, betere manier aan.” Ugur Cete: „Meer vrouwelijke kwaliteit in het college zou echt beter zijn”. Ook de ChristenUnie denkt in die richting: „Wij vinden kansgelijkheid voor mannen en vrouwen belangrijk. Maar het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Maar het is goed als er meer wordt gekeken naar de kwaliteiten van vrouwen in het Almelose gemeentebestuur”, aldus lijsttrekker Elise Klaasen.

Discriminatie?

Het klonk Patricia Pol allemaal als muziek in de oren. Ze ergert zich groen en geel aan het mannenbolwerk dat aan het roer staat ten stadhuize: „Vier wethouders, de burgemeester, de gemeentesecretaris en zelfs de nieuwe griffier. Het zijn allemaal mannen. Dat kan echt niet meer.” De stelling dat ze met haar vrouwenlijst discrimineert door mannen uit te sluiten vond geen gehoor. „Het was ook een bewuste keuze om iets aan te tonen.”

Vier wethouders, burgemees­ter, gemeentese­cre­ta­ris en griffier. Allemaal mannen.
Aldus Patricia Pol, Forum voor Rechts”

​Lees de gehele column van Henk van Schuppen in de Tubantia van 10 maart 2022 hier verder: https://www.tubantia.nl/almelo/toekomstig-almelos-college-vrouwen-welkom-forum-voor-democratie-duidelijk-niet~ae039507/?fbclid=IwAR3-GcYfYRCQNzz45GDf7waFumRiuYJz-eBtl6f–EAxl6kE1Z432O7VU04