Stichting de Helpende Hand

Forum voor Rechts op bezoek bij Stichting de Helpende Hand.

Sandra Kelder, Lydia Nekkers en Patricia Pol zijn namens Forum voor Rechts op bezoek geweest bij Stichting de Helpende Hand. De Helpende Hand richt zich o.a. op het helpen van mensen die het financieel zwaar hebben, maar toch net buiten de boot vallen volgens de richtlijnen van bijvoorbeeld de voedselbank.

De stichting biedt hun ondermeer voedselpakketten, kleding en speelgoed aan.

Na jarenlang vanuit huis de stichting te hebben gerund hebben zij sinds november 2021 een locatie aan de Ootmarsumsestraat 257. Deze locatie wordt tot hun grote dankbaarheid gesponsord door Volker Wessels.

Op deze locatie kan iedereen spontaan binnen lopen voor een luisterend oor en een kopje koffie. Iedereen is welkom benadrukken Elfriede Vreeling, Mavourneen Smith en Siny Samsen.

Ze hopen dan ook dat deze locatie snel bekend wordt onder de minima en dat zij hun schroom zullen overwinnen om binnen te stappen. Heel belangrijk ook volgens deze vrouwen omdat dan vaak duidelijk wordt waar iemand of een gezin behoefte aan heeft.

Website: https://www.stichtinghelpendehand0546.nl/

1 op de 10 gezinnen leeft in Almelo onder de armoedegrens maar ook eenzaamheid en sociaal isolement is een groot probleem in Almelo.

Noaberschap staat hoog in het vaandel bij Almeloers en dat is merkbaar aan de vele Almelose stichtingen, zoals bijvoorbeeld Stichting de Eethoek en Stichting Welzijn Ouderen en Kinderen. Hun vrijwilligers staan onvermoeibaar klaar staan voor de minima in Almelo.

Deze stichtingen worden gefinancierd door donaties van bedrijven en particulieren. En zo hoort het uiteraard ook! Maar Forum voor Rechts heeft van meerdere stichtingen vernomen dat zij teleurgesteld zijn in “de Helpende Hand” van de gemeente Almelo.

Het zou de gemeente Almelo bijvoorbeeld sieren eens daadwerkelijk aan tafel te gaan met de vrijwilligers van Almelose Stichtingen. Om bij de vrijwilligers op te halen waar de behoeften liggen van gezinnen die moeten leven van een minimum.

Het zorgen voor onze economisch zwakkeren is een taak van de gemeente Almelo samen met haar inwoners, stichtingen en hun donateurs vindt Forum voor Rechts.