Over Barbara Sanchez-Doeve

Graag wil ik mij voorstellen.

Mijn naam is Barbara Sanchez-Doeve, geboren en getogen in Almelo en van Nederlands-Indische afkomst.

Familie staat voor mij op nummer 1.
Samen met mijn man Jorge Sanchez ben ik 22 jaar geleden begonnen met een sportschool en nu runnen wij samen met onze zonen JMR Sportcentre.

Mijn ervaringen als ondernemer wil ik meenemen in de politiek. Ondernemers lopen vaak tegen praktische problemen aan en ik vind het belangrijk dat de stem van de ondernemer in de raadsvergaderingen te horen is. Als aankomend raadslid met veel kennis op sportgebied wil ik mij daarnaast richten op sport en bewegen voor alle inwoners van Almelo.

Sport is essentieel en van groot belang om je fysiek en mentaal fit en gezond te voelen en heeft daarnaast ook een grote sociale functie.  Als moeder en ondernemer heb ik deze visie altijd uitgedragen en nu wil ik mij onder andere toeleggen op het aanpakken van de beweegarmoede in Almelo. Mede door de lockdown is de beweegarmoede, overgewicht en psychische klachten merkbaar toegenomen onder de inwoners van Almelo.

Ik wil mij niet alleen focussen om het belang van sporten en bewegen onder de aandacht te brengen maar ook daadwerkelijk alle inwoners van Almelo motiveren om voldoende beweging te krijgen.

Door alle aanbieders op het gebied van bewegen, zoals de diverse soorten sportclubs en sportverenigingen en de gemeente Almelo met elkaar te verbinden kunnen wij ons hiervoor gezamenlijk inzetten.

Dat samen grote doelen behaald kunnen worden bewijst onze zoon Marlon. Vijfentwintig jaar geleden zat hij nog naast ons in de maxi-cosi op de bar van de sportschool en nu volgt hij de voetsporen van mijn man Jorge.

Na het eerst bereiken van diverse titels op het gebied van Men’s Physique, zoals Sport Model en Mister Universe heeft hij zijn droom waargemaakt als professioneel atleet in Rome (Italië).  Een dergelijke prestatie is naast talent en een enorm persoonlijk doorzettingsvermogen natuurlijk ook teamwork. En dat geldt ook voor onze mooie stad. Teamwork makes the Dream work!

U kunt mij ook volgen op mijn Facebook pagina.