Over Lydia Nekkers

Ik ben Lydia Nekkers, moeder van een volwassen zoon en twee minderjarige dochters die ik alleen opvoed. Ik ben vervuld met trots dat ik gevraagd ben om op de kandidatenlijst van Forum voor Rechts te komen staan. Dit biedt mij de mogelijkheid om mee te helpen in aanpak van de armoedebestrijding in Almelo.

Het is voor mij onverteerbaar dat 1 op de 10 Almelose gezinnen onder de armoedegrens leeft. Ik wil mij echter niet alleen op armoedebestrijding richten maar ook op schuldhulpverlening en de veiligheid thuis en op straat.

Het raakt mij soms diep hoe de maatschappij en bepaalde politici soms heel hard oordelen over mensen in een achterstandspositie zonder het verhaal erachter te kennen. Het zou de Almelose politiek goed doen als er meer mensen in de raad komen die aan den lijve hebben ondervonden hoe hard het leven soms kan zijn.

Vanwege een zeer onveilige thuissituatie ben ik zelf in mijn jeugd van huis weggelopen. Zo’n 10 jaar geleden belandde ik opnieuw in een vreselijke nachtmerrie. Mijn destijds éénjarige dochtertje werd ontvoerd. Nadat ik mijn dochter weer veilig in mijn armen had, ben ik met mijn kinderen op advies van de politie ondergedoken. Dit leidde tot dubbele woonlasten. Door deze omstandigheden verloor ik mijn baan en liepen mijn schulden enorm op en raakten wij door de opgelopen huurachterstand onze woning kwijt.

Ik ben vervolgens één van de bekende gezichten van de slachtoffers van malafide bewindvoerders geworden. Waar onder andere TV-Oost en NPO Radio aandacht aan hebben geschonken. Na jarenlang te hebben betaald voor gedegen schuldhulpverlening bleken wij, de gedupeerden, tot onze grote schrik te zijn opgelicht. Dit waren door de rechtbank aangestelde bewindvoerders. De schulden waren door deze bewindvoerders niet afgelost, maar juist verdrievoudigd. Ik kreeg zelfs tot drie keer toe door de rechtbank een louche bewindvoerder toegewezen.

Gelukkig hield na deze aaneenschakeling van tegenslagen, de liefde voor mijn kinderen mij op de been en dit dwong mij om door te gaan.

Ik geloof er echter in, aan het negatieve een positieve wending te geven. Dit heeft mij doen besluiten om mij in te zetten voor stichting ‘Almelo doet mee’. Stichting ‘Almelo doet mee‘ is een stichting onder de vlag van stichting ‘Almelo Sociaal’, die zich er op richt dat de minima in Almelo volwaardig kunnen participeren in het Almelose maatschappelijk leven.

Met mijn levenservaring tot dusverre, weet ik als geen ander hoe enorm belangrijk het is om veilig en geborgen op te groeien. Hoe belangrijk het is dat de politie er staat voor slachtoffers. Hoe slecht het soms is geregeld met de schuldhulpverlening. Hoe het is om in armoede te leven. En zo kan ik wel doorgaan.

Nu wil ik in de bres springen voor alle mensen die ook in de steek zijn gelaten.
Mijn tegenslagen wil ik verwerken in goede politieke besluiten.
Geen enkel kind in Almelo verdient het om in armoede of onveiligheid op te groeien!

U kunt mij ook volgen op mijn Facebook pagina.