Over Nicole Gorter

Graag wil ik mij voorstellen.

Ik ben Nicole Gorter en ik sta als nummer 6 op de kandidatenlijst van Forum voor Rechts.

Ik ben 39 lentes jong. Ik heb het neurofibromatosis Noonan Syndroom. Dat houdt in een neurologische aandoening en hartafwijking, waardoor ik helaas niet in staat ben om te werken. Ik heb dus een zogeheten lichamelijke beperking.

In 2019 werd mijn leventje verblijd door een prachtige zoon. Hierdoor liep ik wel tegen nieuwe hindernissen op. Ik trof het toen heel erg dat ik een zeer goede gezinscoach kreeg toegewezen, die mij oplossingen voor deze hindernissen aandroeg die werden voorzien door de gemeente Almelo. Van verhalen verneem ik dat niet iedereen het zo goed getroffen heeft als ik met mijn coach, maar ik vind dat ook het positieve van onze mooie stad mag worden benoemd. Ik gun iedereen dan ook zo’n geweldige coach als ik die heb gehad en wil dat als een speerpunt van mij maken.

Ik weet uit persoonlijke ervaring dat het enorm belangrijk is dat mensen met een smalle beurs ook kunnen blijven meedoen aan activiteiten binnen de gemeente Almelo. Het is een belangrijk dat niet alleen mensen met een volle portemonnee over dit soort zaken beslissen, omdat zij naar mijn idee zich niet of te weinig kunnen invoelen hoe het is om in armoede te leven.

Ik geniet ontzettend van de mobiliteit die de scootmobiel mij biedt maar met mijn zoontje achterop merk ik des te meer dat er toch veel plekken in Almelo zijn die niet veilig zijn in het verkeer. Ik wil ik mij daarom ook graag inzetten om verschillende onveilige verkeerssituaties aan te pakken.

Ik maak mij ook graag nuttig. Dat is goed voor mijn zelfwaarde. Ik denk dat het voor ieders zelfwaarde, geestelijke gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en sociale contacten erg belangrijk is om toch de deur uit te gaan en mee te doen ondanks een beperking. Al kan dat soms moeilijk of eng zijn, laat angst je groei niet in de weg staan denk ik dan.

Om toch mijn bijdrage te kunnen leveren aan mijn mooie stad en het behoud van sociale contacten ben ik daarom erg trots dat ik mij mocht aansluiten bij Forum voor Rechts. (Rechtse) Politiek had namelijk al mijn interesse en dat werd door Forum voor Rechts heel scherp opgemerkt.

U kunt mij ook volgen op mijn Facebook pagina.