Over Sandra Kelder

Ik ben Sandra Kelder en ik ben van origine Colombiaans.
Mijn biologische ouders konden helaas niet voor mij zorgen.
Ik ben daarom geadopteerd door mijn lieve Nederlandse ouders en opgegroeid in Vriezenveen.

Zij hebben mij liefdevol opgevoed met de Nederlandse tradities.

Ik ben erg sociaal en betrokken bij de medemens. Anderen zeggen over mij dat ik een groot hart heb. Ik werk in de zorg met cliënten met een verstandelijke beperking en/of met één of meerdere diagnoses zoals autisme, borderline of andere gedragsproblematiek

In deze functie help ik mijn cliënten met de problemen waar zij tegenaan lopen zoals een dagritme samen opstellen of een bezoek aan een instelling en hun bij te staan bij een gesprek. Aangezien zij dit als eng ervaren en daarvan in paniek kunnen raken. Zij weten dat ik er dan voor hun ben om hun gerust te stellen. Ik ontwikkel mij graag en dat is de reden dat ik momenteel de opleiding maatschappelijke zorg volg die ik hopelijk begin volgend jaar afrond.

Er is veel misbruik in de zorg waarbij overheidsgeld een grote rol speelt. Deze malafide zorgbureaus moeten worden aangepakt. Maar er kan ook veel verbeterd worden in zorg. Ik zou mij in de gemeenteraad van Almelo graag focussen op dit onderwerp en hierbij mijn opgedane praktijkervaringen voor willen aanwenden.

Ik ben graag altijd bezig. Stil zitten vind ik daarom ook moeilijk. Jarenlang was ik vrijwilligster bij verschillende evenementen, zoals bij de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet, het meerdaagse evenement Historisch festival en als vrijwilligster betrokken bij Humanitas Tandem.

Door de Coronamaatregelen is de maatschappij totaal ontwricht. Ik heb gemerkt aan mijn cliënten dat ze doordoor onrustig en onhandelbaar zijn geworden en dat zij de corona regels niet begrijpen. Door deze maatregelen werden hun sociale activiteiten en hun sociale kring afgenomen waardoor de eenzaamheid is bij hun is toegenomen.

Dit betreft ons allemaal want ook de evenementen in Almelo zijn geannuleerd. Dit soort evenementen laten onze stad leven, zet Almelo op de kaart bij toeristen en zorgt voor onderlinge verbinding en vrolijkheid bij onze inwoners. De lockdowns en dergelijke beschadigen merkbaar de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De coronamaatregelen moeten daarom stoppen vind ik.

Ik beschouw mijzelf als een trotse Almelose met een hart voor de medemens. Almelo is een mooie mix van non nonsens mensen die nuchter denken, hard werken, voor elkaar zorgen met liefde en betrokkenheid en respect hebben naar elkaar. Met deze normen en waarden in de tuk wil ik graag een bijdrage leveren voor uw en onze mooie stad!

U kunt mij ook volgen op mijn Facebook pagina.