Aanpak drugsoverlast

Stelling 3:
In plaats van preventie moet er meer geld naar een harde aanpak van drugsoverlast

Harde aanpak van drugsoverlast is geen keuze meer maar een moeten! Nederland is in inmiddels al in een vergevorderd stadium van het zijn van een Narcotica staat. Roberto Saviano, de Italiaanse journalist en mafia-expert, heeft aangegeven dat Nederland een vrijhaven is voor drugshandel en witwaspraktijken. Overijssel komt ook steeds meer in de grip van de ondermijnende drugscriminaliteit. Daarmee wordt de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld bedoeld. Die criminaliteit gaat gepaard met grof geweld, afpersing en witwassen.

Het is huiveringwekkend dat in Nederland zeer georganiseerde drugsbendes opereren die grof geweld niet schuwen. Zonder een keiharde aanpak van politie en justitie zal Nederland geregeerd gaan worden door zeer gewelddadige drugsbendes in plaats van door de Nederlandse overheid. Angst voor deze bendes zal in Nederland dan een levensbeheersende factor worden vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Mexico of Italië.

Citaten uit relevante kranten artikels met bijbehorende links:

“De politie eenheid Oost staat qua ontmantelde drugslabs langzamerhand met stip op één. Iedere maand ontmantelen we één of meer labs. Hetzelfde zien we rond hennep. We struikelen over de hennepplantages”, aldus Dros.”

“Met seks lokten ze junks met drugsschulden, zodat die zwaar mishandeld of zelfs gemarteld konden worden door de dealer en zijn incassomaten. Sermeena van B. (23) en Gerda H. (24) uit Almelo fungeerden als lokmeisjes. Het duo stond maandag op de tweede procesdag terecht wegens hun rol in de ‘Twentse martelbende”

“Een ervan was ingericht als martelkamer, voorzien onder meer een tandartsstoel waarop beoogde slachtoffers (criminele rivalen) konden worden vastgebonden om vervolgens te worden bewerkt met een scala aan gereedschap. Ook is een mobiele operatietafel aangetroffen en spullen voor de beruchte martelmethode ‘waterboarding’. Andere containers waren geschikt gemaakt als cel. In een loods in Rotterdam stalde de bende volgens het Openbaar Ministerie onder meer gestolen auto’s, waarmee beoogde slachtoffers konden worden ontvoerd.”

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/der-spiegel-ziet-narcostaat-nederland-als-afschrikwekkendvoorbeeld~b80b4fde/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F#&gid=1&pid=1