Peperduur kanaal

Stelling 12:
Om het toerisme te bevorderen moet de gemeente het Almelo-Nordhorn kanaal bevaarbaar maken

Twaalf miljoen is bespottelijk veel geld investeren om zogenaamd een rondje Almelo te kunnen varen, die nu al door toeristen met kano’s en dergelijke kan worden gevaren. Almelo waterstad is een feit. De toerist die Almelo bezoekt geniet nu al van de toeristische mogelijkheden op het water zoals kanovaren, het suppen, varen met de praam of kleine bootjes.

Almelo waterstad is al een feit. De kano’s liggen letterlijk op de kade in hartje centrum.

Het is dus enkel een geld verslindend rijkeluisproject zonder daadwerkelijke toegevoegde waarde voor het toerisme in Almelo. Forum voor Rechts is daarom een absoluut tegenstander van het twaalf miljoen kostend prestige plan voor het verhogen van bruggen, het uitbaggeren van het kanaal en het vervangen van de sluis bij het Almelo-Nordhorn kanaal.

Daar komt bij dat Almelo nog maar net uit de rode cijfers is. De gemeente Almelo stond de afgelopen jaren niet voor niets onder financieel toezicht van de Provincie Overijssel. Om onder het verscherpt toezicht van de Provincie Overijssel uit te komen is er jarenlang bezuinigd. De rekening hiervan is gepresenteerd bij de minima en de zwakkeren in Almelo.

De gemeente Almelo heeft nog maar zeer kort haar huishoudboekje weer enigszins op orde. Forum voor Rechts vindt het verbijsterend dat er door de huidige coalitie dit soort plannen zijn gemaakt alsof Almelo de begroting van een stad als Wassenaar heeft met dito de portemonnee van haar inwoners. In Almelo leeft echter 1 op 10 onder de armoede grens. Dat komt neer op het aanschaffen van een Porsche terwijl je kinderen thuis geen fatsoenlijke maaltijd aan tafel te eten hebben gekregen.